Velkommen her !

Mit første besøg på Egeskov Slot

Som jeg tidligere har skrevet, så besøgte vi Egeskov Slot sankthansaften. Det var første gang jeg besøgte stedet, og hvor var det dog vidunderligt! Den kæmpe legeplads som vi helt sikkert skal besøge igen, når Lille K er lidt større. De mange smukke, smukke haver og slottet i sig selv. Det var så rart et sted at være. Meget eventyrligt!

Og så Alberte Winding. Åh, Alberte! Jeg blev så rørt, da hun gik på scenen. Ligeså snart jeg hørte hendes stemme, var jeg lige ved at græde. Jeg har været til mange fuldstændigt fantastiske koncerter i mit liv. Koncerter hvor jeg skraldgrinede, koncerter hvor jeg græd, koncerter hvor jeg følte mig i et helt andet univers. Og denne koncert er nu én af dem, der virkelig rørte mig. Vi sad lige der på græsset og småfrøs og lyttede til hendes smukke, rare stemme. Lille K varmede sig under min store kjole og store kappe af en frakke - det vi plejer at kalde for Lunas telt. Der lå hun og ammede og sov igennem det meste af koncerten. Hun vågnede lige akkurat op til den sidste sang; Tju Bang Chokolademand. Og så rejste vi os op og dansede. Rørende, intet mindre! Jeg er så glad for, at vi fik lov til at opleve det.

Og Egeskov er helt sikkert et sted vi skal tilbage til. Vi nåede ikke at se så meget inden vi skulle hen til koncerten, men vi kunne se, at det sted er mange gode oplevelser værd. En dag får vi forhåbentligt mulighed for at deltage i Heartland Festival, som bliver afholdt ved slottet. Jeg ville så gerne have været med i år, for de havde et imponerende program. Jeg ville have hørt Savage Rose (ligeså én af mine yndlingsbarndomsstemmer), Grizzlybear, When Saints Go Machine, Benal, Slowdive, Barselona (jeg kender kun en enkelt sang med Barselona, men den er også virkelig god), og det er bare dem jeg kan få plads til at skrive lige her. Og jeg skulle helt sikkert også have hørt Svend Brinkmann og Eske Willerslev - to af mine yndlings! Ah, og Lone Frank! Jeg er fuldstændig vild dem. Et fuldstændigt vanvittigt program!

Lone Frank for øvrigt, kender I hende? For nogle år siden opdagede jeg hende, da hendes dokumentar "Genetic Me" udkom. Fantastisk dokumentar. Jeg har altid interesseret mig meget for genetik; hvad vi mennesker er for en størrelse, hvad vores arv og miljø er. Og denne dokumentar beskriver det godt. Den varer kun en times tid - den kunne sagtens have været længere for min skyld. Den er meget introducerende, men stadig med enormt gode pointer. Den er introducerende på den måde, at den giver mig blod på tanden for at undersøge emnet endnu dybere. For et par måneder siden lånte jeg DVD'en over bibliotek.dk, og jeg vil anbefale enhver anden at se den. Og man kan snildt se den mange gange. Jeg synes, at den er meget letforståelig, så jeg vil tro, at selv dem, der intet ved på forhånd, kan få noget ud af den.

Desværre blev det ikke til det store Sankthansbål. Afbrændingsforbuddet var blevet ophævet aftenen forinden, men Egeskov havde ikke nået at sætte et stort bål op inden arrangementet. Og det er jeg faktisk lidt ærgerlig over. Jeg vil så gerne gøre det til en tradition det med Sankthans. Sidste år fandt vi ikke noget bål i tide, året forinden var vi på Tinderbox Festival (og oplevede nogle af de allerbedste koncerter overhovedet!), og årene forinden da gik jeg simpelthen ikke op i det. Når jeg tænker tilbage til min barndom, kan jeg kun huske at have været til Sankthans én enkelt gang. Jeg har nok været det flere gange, men det er været et minimum. Og det vil jeg egentligt gerne gøre noget ved. Det må blive næste år, ikke?


PS. For ganske kort tid siden opdagede Bjørnefar en ny kunstner, hvis LP han fluks købte. Clue to Kalo hedder det, og albummet hedder "come here when you sleepwalk." Jeg har kun kendt musikken i få dage, men jeg er forelsket! Åh, hvor er det godt. Sindssygt lækre elektroniske beats - det minder mig meget om Rumpistol, omend det er længe siden jeg har lyttet til det (og det må jeg da få gjort noget ved). Og jeg synes også Clue to Kalo kan have en islandsk lyd over sig; lidt a la Múm, som jeg før har nævnt herinde. Jeg tror, at det er det elektroniske piano, der giver den fineste lyd. Og det minder mig også lidt om Album Leaf. Det minder mig faktisk om adskillige bands. Det vækker en genklang hos mig, men jeg har endnu ikke helt sat fingeren på, hvad det er. Men jeg sidder nu og lytter til det, og du godeste jeg kan knap nok være i egen krop, så godt det er. Det føles som om den musik beskriver en del af min personlighed, og hele min krop fyldes med kærlighed. Her får I linket til hans hjemmeside; http://cluetokalo.com/album/come-here-when-you-sleepwalk. Lyt da til det!Tilføj kommentar